Hanseforum, Hamburg

 

Hanseforum

Hamburg

The office complex in its central location at the Axel-Springer Platz in Hamburg consists of two buildings with seven floors each. They are connected with a glassed-in and recently modified atrium. The ceiling-high glazing lends the building its special appeal.

Preceded by an intensive planning period, a striking lighting solution was found for the atrium of the Hanse Forum. Its building structures as well as the concrete pillars were optimally incorporated in the lighting arrangement. In order to perfectly position the 16 gold-coloured CIRCOLO LED ring luminaires measuring from 2,600 to 4,500 mm in diameter in the seven-storey atrium, they were mounted around the pillars by SATTLER. By means of cable pulls, the luminaires were put in the desired position and safely fitted with special holding sleeves, which also contain the entire operating unit. The SATTLER LED ring luminaires combined with the round concrete counter elements by STAYCONCRETE create a harmonious appearance and give the foyer an exclusive and luxurious character.

Architects: Hoskins Architects, Berlin
Photo: SATTLER, STAYCONCRETE
 

Product : CIRCOLO